יום שלישי, 9 בינואר 2018

קונפליקטים גלויים וסמויים במפגשי בני זוג עם מדריכי הורים או מטפלים משפחתיים



תהליך טיפולי יכול להיות מוגדר כמו כתיבת סיפור מרובה טיוטות. הניסוחים משתנים ואף חלק מהמוטיבים אך הסיפור המרכזי קבוע. לעתים חוסר אמון מופיע בטיוטה הראשונה כסיבה לטיפול כשהתוכן נראה משני, אלא שאי אמון בנושא אחד יכול להעיד על אי אמון בנושא אחר. היועץ או המטפל חייב לבחון מחדש את מה שסופר לו במפגש הראשון ביחס לדברים שהוא ממשיך לשמוע בנושאים קרובים. זו אחת הדרכים לזהות את הסיפור הכואב יותר והסמוי שפעמים רבות הוא הרקע למקום הרחב שמקבל סיפור גלוי.
במילים אחרות לא תמיד יכולים בני זוג לחשוף לעצמם את מקור הכאב ולכן הצגת המצב כאילו תמיד קיימים שני סיפורים אינה מדויקת. יש מצבים שבני הזוג או אחד מהם מודעים לשני הסיפורים, במצבים כאלו יש אפשרות לקצר את התהליך אם מוותרים על שמירה על כבודם בעיני איש המקצוע, (מדריך הורים, יועץ זוגי, מטפל משפחתי ועוד).
דוגמה לטכסט סמוי הנמצא במפגשים בין יועץ זוגי לזוגות המגיעים אליו היא בגידה.
נושאי הייעוץ והטיפול הזוגי והמשפחתיים מוגדרים לרוב מראש על ידי בני הזוג הפונים לאנשי מקצוע.
רוב אנשי המקצוע יכולים לשער סיפורים שנמצאים ברקע היחסים מתוך ניסיונם אך מוטב שלא יעסקו בכך כל עוד העבודה עם בני הזוג מתקדמת. אין זה נדיר שאחד מבני הזוג יצפה שנושא כמו בגידה יהיה מבוא או מניפולציה לא מודעת שתפתח דרך נושא אחר. במיוחד אם הנושא שייפתח אינו פתור.


מהי הדרכת הורים

  הדרכת הורים היא תהליך ייעוצי/לימודי/טיפולי שבמהלכו הורים מקבלים כלים, ידע, תובנות ומיומנות בנוגע למערכת היחסים שלהם עם ילדיהם. הדרכת הורים...