יום רביעי, 1 באפריל 2020

חלוקת זמן אצל הורים, האם דוגמה אישית חשובה יותר משהות עם ילדים?! האם אין דרך לשלב?!

עידן הקורונה הבהיר לכולנו שהנטייה האנושית היא לשמור על הבריאות ולחיות. האיום שהמוות יכול לפגוע גם בצעירים חזק מאוד, ורוב האנשים מתיחסים לעצמם כצעירים בלי קשר לגיל, היחס הזה חסר בתחום התחזוקה הקבועה של הגוף בימי שלום.
אמנם רבים שומרים על כושר אך המטרה מעורבת, שילוב של מעמד חברתי ומראה חיצוני.
אבל להתמודד עם משמעת עצמית בתחזוקת הגוף היום יומית זו כבר משימה קשה בהרבה.

מתברר שגם עניין זה שייך לדוגמאות שכדאי לתת לילדינו ורובנו לא עושים זאת כדי לתת לילדים יותר זמן הורים.

מתוך ספר של וירג'יניה סאטיר, תרומתה של וירג'יניה סאטיר על תקשורת במשפחה חידשה רבות להבנת דינמיקות משפחתיות, היא האמינה שהבעיה עמה מגיע המטופל היא לרוב לא הבעיה האמיתית


החוקים במשפחההתפקיד של החוק הוא להדריך, להסדיר התנהגות או פעולה ולקבוע סדר ושיטה. החוקים קובעים את האינטראקציה במשפחה. החוקים מושפעים מתרבות, דת, אמונה, השכלה, מסורת ונורמות. בכל משפחה יש חוקים שקשורים לכל תחומי החיים למשל:
בתחום התפקודי- איך מתנהל הבית, התנהלות הכסףבתחום ההתנהגותי- איך מתנהגים ע"י השולחןבתחום הרגשי- איך מבטאים רגשות? איזה רגש מותר, איזה אסור? אל מי מותר לבטא ואל מי אסור?בתחום הקוגניטיבי\תפיסתי- מהם האמונות והערכים שמלווים את המעשים שלנו, את המחשבות שלנו, מהם האמונות שאסורות במשפחה.מטרות החוקים במשפחה:
  1. לשמור על יציבות המערכת
  1. לארגן את יחסי הגומלין בין חברי המשפחה
  1. לסייע בשמירה על הגבולות החיצוניים והפנימיים
  1. לאפשר קיומם של המשימות ותפקידים במשפחה
החוקים המשפחתיים הם מערך  של כללים או נורמות גלויים או סמויים, הם מכתיבים מגבילים המאפשרים את דפוסי היחסים ודפוסי ההתנהגות של הפרטים במשפחה. המשפחות מתפקדות\מסתגלות- החוקים יכולים להשתנות בהתאם. הבהירות של הגבולות הם כתוצאה מחוקים ברורים. חלק מהמטפלים המשפחתיים מנסים לומר למשפחה להוציא את החוקים הלא ברורים והנסתרים אל מעל השטח ולדבר עליהם (-בעיקר כאלה הגורמים לכאב).סאטיר טוענת, שהמשפחות שלא מתפקדות פועלות ע"פ חוקים שמכוונים אותם לתפקד לא ברור,  וזה מוביל להתנהגות מזויפת ומלאכותית. לדוגמה: אסור לבטא כעס במשפחה וזה מוביל להתנהגות מזויפת ולא אמיתית.סוגי החוקים והמערכת המשפחתית:
  1. יש חוקים הקשורים בארגון ובמבנה של המשפחה כלומר, חוקים הקשורים להסדרים ולהאריכה שבתת המערכות. למשל איך מדברים לאבא או לאח הקטן.
  1. חוקים הקשורים לציפיות  ההדדיות או להסכמים שהם גלויים או סמויים שקובעים את דפוסי ההתנהגות והאינטראקציה בין חברי המשפחה ובין תתי המערכות. (שאמא ואבא רבים המפייס הוא האבא).
  1. חוקים הקשורים לחלוקת תפקידים במשפחה ע"פ תת המערכות שבה (האח הגדול צריך לוותר).
  1. חוקים המבהירים את אופן ביצוע התפקיד. האיך. האופן שבו מבוצע התפקיד (האמא צריכה להיות סמכותית בתפקיד שלה).


מהי הדרכת הורים

  הדרכת הורים היא תהליך ייעוצי/לימודי/טיפולי שבמהלכו הורים מקבלים כלים, ידע, תובנות ומיומנות בנוגע למערכת היחסים שלהם עם ילדיהם. הדרכת הורים...